top of page

Keratoconus

Bij keratoconus gaat u waziger zien doordat het hoornvlies op sommige plekken dun en niet mooi rond is. Vaak verhelpen speciale contactlenzen de zichtproblemen, maar soms vergt het een behandeling met UV-licht of een operatie waarbij u een ander hoornvlies krijgt.

pexels-maksim-goncharenok-5046577.jpg

Klachten bij keratoconus kunnen al in de puberteit ontstaan. U gaat dan steeds waziger zien of u ziet een vervormd beeld, zoals bij een lachspiegel. Uw ogen worden soms heel gevoelig voor licht. Als u veel in uw ogen wrijft verergeren de klachten. Keratoconus is helaas ongeneeslijk, maar de oogarts kan wel een behandeling geven om erger worden te voorkomen. Een doorverwijzing naar de oogarts verloopt via een huisarts of optometrist.

Afhankelijk van de ernst van het probleem zijn meerdere behandelingen mogelijk. Indien het hoornvlies maar een klein beetje vervormd is, voldoen zachte contactlenzen om beter te zien. Een behandeling met UV-straling en vitamine B2 is mogelijk geschikt voor u als de vervorming snel erger wordt. Deze behandeling maakt uw hoornvlies steviger. Bij ernstige vervorming en slecht zicht bespreekt u met de oogarts de mogelijkheid op een ander hoornvlies van een donor.

bottom of page