top of page

Glaucoomcontrole

Bij glaucoom treedt er een beschadiging op van de oogzenuw, meestal door een hoge oogdruk. Hierdoor ontstaat er een geleidelijk verlies van uw gezichtsveld. De bloedvoorziening van zowel het oog als de oogzenuw speelt een grote rol bij het ontstaan van glaucoom. Het is goed te behandelen, maar toegedane schade is helaas onomkeerbaar.

Afbeelding1.png

De ogen zetten licht dat binnenvalt op het netvlies om in elektrische signalen. Deze signalen vinden hun weg via de oogzenuw naar de hersenen waar ze omgezet worden in een beeld. Doordat glaucoom de oogzenuw beschadigt, leidt het tot uitval van het gezichtsveld. In een beginnend stadium vallen de randen weg uit het beeld. Maar dit heeft u vaak niet door omdat de hersenen het beeld corrigeren. Onze specialisten doen daarom altijd een oogdrukmeting om vroegtijdig glaucoom te traceren.

Klachten ontstaan vaak pas op het moment dat het gezichtsveld drastisch kleiner is geworden. U stoot zich misschien vaker of merkt dingen in de omgeving niet zo snel op.

's Avonds in omstandigheden met slecht licht heeft u kijkproblemen, bijvoorbeeld bij het autorijden. Het midden van het gezichtsveld blijft lang in tact waardoor problemen vaak onopgemerkt blijven. Onbehandelde glaucoom kan echter leiden tot blindheid, daarom is het belangrijk om de ogen regelmatig te laten controleren.

bottom of page