top of page

Droge ogen

Iedereen heeft wel eens last van droge ogen, maar voor sommigen is dit een chronische aandoening. De ooglidranden of de talgklieren zijn ontstoken bij mensen die last hebben van blepharitis. Dat komt door een overmatige groei van normale bacteriën. Het komt vaker voor bij oudere mensen, maar kan iedereen van elke leeftijd overkomen. 

timothy-barlin-FGaknWvNbBk-unsplash-min.jpg

Veelvoorkomende klachten zijn jeukende, geïrriteerde, branderige of vermoeide ogen. De ooglidranden kunnen wat rood zijn en u heeft regelmatig last van droge of juist tranende ogen. Als er vaak huidschilfers of korstjes tussen de wimpers zitten, duidt dat soms op blepharitis. De optometrist voorziet u van  een persoonlijk advies om de klachten te beperken tot een minimum.

Omdat blepharitis een chronische ontsteking is, gaan de klachten nooit helemaal weg. Desalniettemin helpt de juiste oogzorg de klachten sterk verminderen. Ooglidhygiëne en comfortdruppels zijn dan erg raadzaam. Eventueel stelt de optometrist of huisarts een BlephEx behandeling voor waarbij talg en schilfers worden verwijderd. Dit zorgt meteen voor verlichting en beter zicht.

bottom of page